Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihlavský historik Ladislav Vilímek napsal další knihu. Vypráví o židech i domech za hradbami

Jihlavský historik a kronikář Ladislav Vilímek má na svém kontě již pátý díl své knihy I domy umírají vstoje. Pokřtí ho společně s veřejností dnes o půl čtvrté odpoledne.

„Autor se tentokrát věnuje převážně ulicím mimo hradby. Kniha je koncipována jako předchozí díly, u každého domu je popsána jeho historie, kdo v domě bydlel a zda důl stále stojí nebo byl již zbořen. Pozornost je věnována i židovských občanům a jejich osudům v době holocaustu. Již nyní autor pilně pracuje na šestém dílu knihy," uvedla Jana Petrůjová z oddělení vnějších vztahů kanceláře primátora.

Mezi ulice, které jsou v knize zmíněny, je například Bezručova, Fritzova, Jiráskova, Tolstého, Tyršova, Jana Masaryka, Majakovského, Úprkova, U Městského nádraží, Nerudova, Boženy Němcové nebo Karoliny Světlé.

Zhruba 400 kusů nové Vilímkovy knihy bude na prodej v jihlavském turistickém informačním centru. „První výtisky bude možné zakoupit při křtu ve velké gotické síni, kde proběhne také autogramiáda autora,“ doplnila Aneta Hrdličková, mluvčí jihlavské radnice.

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky historie, kniha, autor, Ladislav Vilímek, křest, dům, Jan Masaryk, Božena Němcová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavský historik Ladislav Vilímek napsal další knihu. Vypráví o židech i domech za hradbami | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.