Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jihlavu dnes navštívil norský velvyslanec. Řeč byla o náměstí i partnerských městech

Krajské město Vysočiny dnes navštívila tříčlenná delegace z norské ambasády v Praze. Konkrétně na návštěvu jihlavské radnice přijel norský velvyslanec Robert Kvile se svou manželkou Ernou Alicí Størkson a jeho poradce pro komunikaci a obchodní záležitosti Terje B. Englund. Delegaci v Jihlavě přivítal náměstek primátorky Petr Laštovička.

„Spolu s velvyslancem jsme si promluvili o současné politické situaci jak u nás, tak v Norsku. Sdělil jsem mu zájem současného vedení Jihlavy najít v Norsku partnerské město a on z hlavy vyjmenoval rovnou dvě, která by se k Jihlavě hodila,“ vyjádřil náměstek primátorky Petr Laštovička.

Česky hovořící delegaci provedla po jihlavské radnici Jana Petrůjová z oddělení vnějších vztahů kanceláře primátora. „Členové delegace si prohlédli nedávno zrestaurovanou malou obřadní síň nebo Gotický sál a zastavili se i u grafických panelů s návrhy architektonické soutěže na revitalizaci Masarykova náměstí,“ sdělila Jana Petrůjová.

„Pan Kvil také vyzdvihoval hudbu Gustava Mahlera a festival Hudba tisíců. Proto jsme se domluvili, že ho letos na festival pozveme a on se zavázal, že Jihlavu při této příležitosti znovu navštíví,“ doplnil Petr Laštovička.

Měla by Jihlava uzavřít partnerství s nějakým městem v Norsku?

Celkem hlasovalo44 čtenářů

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky Norsko, velvyslanec, Robert Kvile, návštěva, Jihlava, Praha, Kraj Vysočina, Gustav Mahler

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavu dnes navštívil norský velvyslanec. Řeč byla o náměstí i partnerských městech | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.