Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Ministerstvo zahraničí oznámilo změnu názvu České republiky

V každém, kdo si přečetl ranní status Ministerstva zahraničních věcí, nejspíše zatrnulo. To totiž ve svém příspěvku upozornilo, že by chtělo změnit anglický název pro Českou republiku.

Ministerstvo zdůvodňuje své rozhodnutí debatou, podle které je současný název Czech Republic krátký. Přišlo tak s originálním pojmenováním Republic of Czechia, které je o celá čtyři písmenka delší. „V návaznosti na vzrušenou debatu ohledně krátkého jména naší země v angličtině dospělo MZV ke kompromisu a rozhodlo se notifikovat název "Republic of Czechia". Tímto krokem vyjdeme vstříc jak požadavku na zdůraznění státního zřízení v názvu, tak věcně i gramaticky správnému názvu Czechia,“ vysvětluje Ministerstvo v příspěvku.

Navíc je vyjádření doplněno hashtagy na vysvětlenou #dyckyczechia a #aprilfoolsday. Zatímco pod příspěvkem se rozjíždí vrzušená debata lidí, kteří „naletěli“, spoustu lidí vtip pobavil. „Trvalo mi celých deset sekund, než mi to došlo,“ s pobavením komentuje Tereza.

Na oficiálních stránkách Ministerstva samozřejmě o možné změně není ani zmínka. :)

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky apríl, Česká republika, Ministerstvo zahraničních věcí, vtip, Česko, Ministerstvo zahraničních věcí České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ministerstvo zahraničí oznámilo změnu názvu České republiky | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.