Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zima už nemá šanci. Kašny na jihlavském Masarykově náměstí se začínají napouštět

Dalším signálem toho, že jaro je tady, bývá den, kdy se kašny na jihlavském Masarykově náměstí po zimě napustí vodou. První z nich na horním náměstí – Neptunova – už se vodou začala plnit. Druhá Amfitrité se dočká během příštího týdne.

„Na části kašny Amfitrité se objevila černá skvrna a je potřeba zjistit proč. Při opravách v minulém roce však byla kašna ošetřena ochranným nátěrem, je tedy velice pravděpodobné, že skvrna bude jen povrchová a jejím původcem je právě zmíněný zákryt,“ sdělil Ondřej Stránský z odboru správy realit magistrátu města.

Napuštění jedné kašny trvá zhruba den a voda v nich zůstává přes léto až do podzimu, zpravidla se vypouštějí na konci října, při přízni počasí v nich může voda zůstat až do pozdního podzimu.

„Montáž krytů na kašny zajišťují pracovníci zmíněné externí firmy, o napouštění kašny se starají pracovníci odboru správy realit jihlavského magistrátu,“ doplnila Aneta Hrdličková, mluvčí magistrátu.

 

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky kašna, voda, Masarykovo náměstí, napuštění, magistrát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zima už nemá šanci. Kašny na jihlavském Masarykově náměstí se začínají napouštět | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.