Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

FOTO: Lidl prodával masné výrobky z Polska, u kterých byl falšovaný podíl masa

Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) našli při kontrole masných výrobků značky Pikok původem z Polska, které prodává řetězec Lidl Česká republika, menší obsah masa, než bylo uváděné.

U níže několika šarží masných výrobků PIKOK potvrdily aktuální výsledky laboratorních rozborů nižší, než na obalu uvedený obsah masa. Šlo o kuřecí maso s datem minimální trvanlivosti  23.11.2020. Výrobce na obalu deklaroval obsah masa 80%, analýza prokázala přítomnost masa v množství 72,1 %.

Obdobné to bylo u vepřového masa s minimální trvanlivostí 20.12.2020. Oproti deklarovaným 89% masa analýza potvrdila přítomnost pouze 78, 9%.

Inspekce Lidlu nařídila, aby šarže stáhla z trhu a aby na vlastní náklady provedla analýzy zaměřené na obsah masa v akreditovaných laboratořích u pěti dalších dodaných šarží.

Nešlo přitom o první případ. O podobném zjištění (stejný výrobce a typ konzerv) inspekce informovala již loni. „Vzhledem k opakovaným zjištěním falšování u tohoto druhu komodity bude inspekce i nadále pokračovat v kontrolách s nesníženou intenzitou," uzavřel za SZPI Radoslav Pospíchal

Autoři | Foto szpi.gov.cz

Štítky Lidl, Pikok, maso, Polsko, Státní potravinářská inspekce, Česko, analýza

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Lidl prodával masné výrobky z Polska, u kterých byl falšovaný podíl masa | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.