Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Za necelý týden se na náměstí otevře tržnice. Lidé zde koupí ovoce, zeleninu nebo květiny

Na apríla, tedy v pondělí 1. dubna, bude v Jihlavě zahájen prodej na městské tržnici, a to, jako každý rok, na Masarykově náměstí. Lidé sem budou moci chodit nakupovat až do 4. listopadu. Prodejní místa na tržnici jsou v podobě pultů, kterých je na náměstí umístěných celkem čtrnáct.

Trhovci zde mohou prodávat zemědělské produkty, květiny, potraviny, řemeslné a rukodělné výrobky.

„Denní pronájem na tržnici je stanoven na 220 korun. Zájem trhovců o prodejní místa vždy úzce souvisí s aktuálním počasím. Prodávaný sortiment se většinou týká hospodářských přebytků. Jedná se zejména o ovoce, zeleninu a sazenice. Tento prodej převažuje zvláště v jarním období. Proto v dubnu trhovci prodávají zejména jarní květiny, sazenice salátu, paprik, rajčat, okurek a dalších produktů,“ popisuje nabízený sortiment Martin Málek, mluvčí Služeb města Jihlavy, které tržnici provozují.

Prostor, kde se prodává, není oplocený a nejde ho na noc zamknout. Na místě je také mobilní umývárna pro prodávající. Ta zároveň sloužit i pro nakupující, takže je možnost si opláchnout zakoupené zboží přímo na místě.

„Dalším zázemím je dřevěný stánek správce tržnice, který řídí prodej, vybírá poplatky a kontroluje oprávnění i podmínky prodeje. Tržnice je vybavena kontrolní váhou na převážení koupeného zboží. Trhovci budou mít nad pulty altány, které pokryjí vždy dva stoly naráz. Na tržnici se umístí kontejner na komunální odpad, papír, plasty a bio odpad,“ doplnil ještě k dalšímu vybavení tržnice Málek.

Tržnice na Masarykově náměstí bude otevřena každý všední den od 6 do 17 hodin. O víkendu bude zavřeno.

Foto pixabay.com + Lenka Dvořáková

Štítky tržnice, stánek, prodej, ovoce, zelenina, sezona, obchod, květiny, Jihlava, Martin Málek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za necelý týden se na náměstí otevře tržnice. Lidé zde koupí ovoce, zeleninu nebo květiny | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.