Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihlava má nový útvar městského architekta. Trojice odborníků bude řešit veřejný prostor

Rada města Jihlavy na svém čtvrtečním zasedání schválila nový útvar městského architekta, slibuje si od něj zlepšení podmínek pro estetický a funkční rozvoj města. Na uvedeném útvaru budou pracovat tři odborníci, kteří do této doby na radnici působili na jiných pozicích. Náměstek primátorky Vít Zeman uvedl, že do budoucna určitě nevylučuje personální posílení tohoto útvaru.

„Získat nějakou uznávanou osobnost v oboru podle mě není snadné, protože by jí přijetím tabulkového úřednického platu výrazně klesly příjmy. Najít odborníky a umět je zaplatit je bohužel největší problém všech měst," podotkl náměstek Vít Zeman.

Jihlava určitě není jediným městem, které má takový útvar. Spíše naopak. „Otázku, jak bojovat s devastací veřejného urbánního prostoru, řeší v posledních letech řada měst,“ vysvětluje Zeman.

V útvaru městského architekta budou pracovat architekti Aleš Stuchlík a Tereza Kafková. Tuto dvojici doplní Marcela Nováková, která má zkušenosti s prováděním staveb. Tito tři odborníci by měli připravit i jasná pravidla pro investory, kteří chtějí ve městě něco podnikat. Převezmou část kompetencí z odboru rozvoje města a samosprávnou činnost úřadu územního plánování (ÚÚP).

Počet zaměstnanců se nezmění

Právě zmíněný ÚÚP nově přejde pod stavební úřad. Dosavadní vedoucí ÚÚP Tomáš Lakomý by v tomto úřadu mohl zastávat funkci architekta. „Toto nám ale zatím ještě nepotvrdil,“ doplnil Evžen Zámek, tajemník jihlavského magistrátu.

Nově vzniklý útvar bude spadat pod kancelář primátorky. „Úkoly je budu delegovat já,“ dodává náměstek primátorky Vít Zeman.

Zřízením nového útvaru se počet úředníků na jihlavském magistrátu nemění. I nadále jich bude 396.

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky útvar, architekt, reorganizace, magistrát, radnice, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava má nový útvar městského architekta. Trojice odborníků bude řešit veřejný prostor | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.