Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Polák, který u Řehořova naboural autobus, stráví až osm let ve vězení. Řidič autobusu čeká na protézu

Velkou vlnu solidarity u lidí vyvolal případ jednoho z řidičů autobusu jihlavské přepravní společnosti. Řeč je o Jindřichu Steinhauserovi, který asi nikdy nezapomene na pondělí 29. října 2018. V ten den měl totiž ve své pracovní době vážnou dopravní nehodu, která má pro něj doživotní následky. Kvůli polskému řidiči, který mu nedal přednost, přišel o jednu nohu. Viníkovi teď hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi.

Nehoda se stala kolem 9:30 na křižovatce v katastru obce Řehořov. Zkušený řidič Jindřich Steinhauser, který pro jihlavskou dopravní společnost pracuje 17 let, v osudný okamžik přepravoval deset lidí. Podle informací od policie řidiči autobusu nedal přednost řidič kamionu, který byl polské národnosti, a došlo ke střetu. Řidič kamionu vyjížděl z vedlejší silnice. Tři roky starý autobus značky Setra zůstal ležet převrácený na boku, jel z Brna do Jihlavy.

PSALI JSME: VIDEO: U Věžnice se střetl linkový autobus s tahačem. Zraněno bylo deset lidí, z toho tři vážně 

Podle informací tn.cz je na tom Jindřich Steihnouser, který přišel kvůli nehodě o levou nohu, psychicky stále velmi špatně. Dokonce prý přemýšlel o sebevraždě. V dohledné době má dostat novou protézu za stovky tisíc korun, pak ho čeká rehabilitace. „S psychikou se snažím bojovat. Věřím, že se zase postavím na obě nohy,“ věří v lepší budoucnost řidič autobusu Jindřich Steinhauser.

PSALI JSME: Řidič ze Stonařova přišel před měsícem při nehodě o nohu. Vzbudilo to velkou vlnu solidarity 

S náklady spojenými s léčbou by mu mohla pomoci také sbírka, kterou vyhlásili jeho kolegové řidiči. Sbírku uspořádali také ve Stonařově, odkud řidič Jindřich pochází.

Foto ICOM transport

Štítky nehoda, amputace, Řehořov, autobus, řidič, Jindřich Steihnauser, řidič autobusu, Stonařov, Brno, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Polák, který u Řehořova naboural autobus, stráví až osm let ve vězení. Řidič autobusu čeká na protézu | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.