Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

S blížícím se jarem čeká jihlavské ulice úklid. První úseky přijdou na řadu 25. března

Začátek jara je na mnoha místech spojený s úklidem. Nejinak je tomu v krajské Jihlavě. Zde úklid v ulicích začne 25. března, hotovo by mělo být do 31. května. Město bude rozděleno do sedmi úseků a pracovníci Služeb města Jihlavy (SMJ) budou pracovat vždy od 7 do 15 hodin a i o víkendu, v prodloužených směnách se na ulicích zdrží až do 17 hodin.

Masarykovo náměstí a přilehlé ulice budou čištěny v sobotu 6. a v neděli 7. dubna, a to z důvodu nižšího provozu na komunikacích.

„Každý rok se po roztání sněhu objeví spousta drobného odpadu. Zimní období oficiálně trvá až do konce března a SMJ teprve postupně připravuje letní techniku. Přesto pro předběžný úklid připravili jeden zametací vůz a chodníkový zametací stroj, které již nyní postupně zametají posyp ze zimní údržby a čistí centrum města,“ uvedl náměstek primátorky pro oblast dopravy Petr Laštovička.

Do čistění se následně zapojí i pracovníci Správy městských lesů (SML). Ti na jaře čistí zelené plochy ve městě.

Jarní úklid města zaměstná také městské strážníky. Jednotlivé úseky budou osm dní předem označeny cedulemi s vyznačeným termínem, kdy na nich bude čištění provedeno.

„Pokud řidiči zapomenou svá vozidla v den úklidu na označených ulicích, budou muset počítat s tím, že překážející vozidlo bude odtaženo,“ upozorňuje Otta Klapka z odboru dopravy, který má blokové čištění v Jihlavě na starosti.

Více informací a podrobnou mapu ulic s jednotlivými termíny pro dané úseky blokového čištění města naleznete zde.

Foto Služby města Jihlavy

Štítky úklid, jaro, čištění, SMJ, SML, odtah, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S blížícím se jarem čeká jihlavské ulice úklid. První úseky přijdou na řadu 25. března | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.