Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nadace hledá romské vysokoškolské studentky a studenty. Mají možnost získat stipendium

Nemáte mezi svými přáteli nějakého romského vysokoškolského studenta či studentku? Nadace OSF totiž vyhlašuje 5. ročník výzvy na podporu romských studentů a studentek pro akademický rok 2019/2020. Cílem výzvy je podpořit vybrané studenty a studentky v jejich studijním, profesním i osobním rozvoji. Poskytnutí stipendia si klade za cíl pomoci úspěšnému absolvování studia a následnému vstupu na trh práce.

Romové patří v České republice tradičně k jedné z nejvíce znevýhodněných sociálních skupin. Romské děti mají často komplikovanou cestu ke vzdělávání, dospělí pak zase na trhu práce či v přístupu ke službám nebo bydlení. Ukazuje se, že důležitou roli při bourání zažitých stereotypů společnosti hrají vzdělaní a aktivní Romové, kteří zároveň slouží jako motivace a pozitivní příklad pro své vrstevníky i mladší generaci.

Finanční podpora

„Když jsem si před dvěma lety podával přihlášku do stipendijního programu Nadace OSF, netušil jsem, co všechno mi podpora přinese. Mojí největší motivací tehdy byla finanční podpora a možnost jazykového kurzu, který Nadace OSF v rámci programu hradí. Po pár měsících jsem si začal uvědomovat další výhody programu. Našel jsem si spoustu nových přátel, skrze stáže a další aktivity programu jsem si začal vytvářet nové kontakty, získal jsem zkušenosti z různých pracovních prostředí, a díky tomu jsem se posunul kariérně dopředu,“ shrnuje Štefan, stipendista Nadace OSF.

Žádat o stipendia mohou romští studenti a studentky do 26 let. Studovat pak mohou bakalářské i magisterské studium na státem akreditované vysoké škole. Spolu se stipendiem získává úspěšný stipendista či stipendistka také mentora, který mu bude pomáhat po dobu čerpání stipendia s osobním rozvojem.

Pracovní stáž

Stipendijní program zahrnuje např. také povinnou pracovní stáž, povinnou dobrovolnickou službu v neziskové organizaci či kurz cizího jazyka. Uzávěrka příjmu přihlášek je 8. dubna 2019. Více informací najdou uchazeči na webových stránkách

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Romové, nadace OSF, studenti, stipendium, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nadace hledá romské vysokoškolské studentky a studenty. Mají možnost získat stipendium | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.