Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kraj dá dva miliony korun denním stacionářům a centrům sociálních služeb se svozem klientů

Kraj Vysočina letos rozdělí dva miliony korun mezi čtrnáct ambulantních zařízení, která na území regionu poskytují službu svozu klientů do denních stacionářů a center denních služeb. Podle informací náměstka hejtmana Kraje Vysočina pro oblast sociálních věcí Pavla Fraňka tuto službu využívá pravidelně zhruba dvě stě klientů ročně.

Na svoz klientů do denních stacionářů a center denních služeb poskytuje kraj dotaci už od roku 2016, kdy byla poskytnuta z rozpočtu Kraje Vysočina celková částka ve výši 1,6 milionu korun, a to pro třináct ambulantních zařízení v našem kraji.

V roce 2017 byla poskytnuta částka 1,4 milionu korun pro jedenáct ambulantních zařízení a v roce 2018 byla poskytnuta částka 1,8 milionu korun pro dvanáct ambulantních zařízení. Celkem tedy byla z rozpočtu kraje rozdělena od roku 2016 až dosud částka 6,8 milionu korun.

„Na svoz klientů do ambulantních zařízení provozovatelé vynakládají každoročně nemalé náklady, které není možné pokrýt z plateb MPSV, hrazeny jsou především z úhrad od klientů a darů donátorů. Příspěvek Kraje Vysočina tuto finanční zátěž provozovatelů pomáhá eliminovat,“ vysvětluje Pavel Franěk s tím, že další peníze posílá Kraj Vysočina i na samotné fungování center zařazených do krajské sítě sociálních služeb. Tato služba pomáhá konkrétně tělesně, mentálně nebo kombinovaně postiženým osobám nebo seniorům, kteří využijí svozu alespoň šedesátkrát tam i zpět za jeden rok.

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky podpora, stacionář, centrum, sociální služba, svoz, Kraj Vysočina, Pavel Franěk, Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj dá dva miliony korun denním stacionářům a centrům sociálních služeb se svozem klientů | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.