Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO, VIDEO: S Jiřím Pomeje se přišly rozloučit stovky lidí. Nechyběli ani kolegové z herecké branže

Rodina, přátelé i veřejnost se dnes rozloučili v obřadní síni budějckého krematoria s hercem Jiřím Pomeje. Ten minulý týden podlehl vážné nemoci ve věku 54 let. Samotný obřad, na který dorazilo více než 200 smutečních hostů, začal hodinu po poledni.

Jiří Pomeje se kromě herectví věnoval také dabingu. Hlas propůjčil například Jean-Claude Van Dammovi, Charlie Sheenovi, Sylvesteru Stallonemu či Arnoldu Schwarzeneggerovi. Na počátku své umělecké kariéry byl tanečníkem. 

MINUTU PO MINUTĚ
12:00 Před smuteční síní se scházejí první smuteční hosté. Na samotném obřadu by neměli chybět kolegové z herecké branže, například Zdeněk Troška. Dorazit by měla také vdova Andrea Pomeje. 

12:09 K obřadní síni dorazila Dana Morávková.

12:12 Na pořádek v okolí hřbitova sv. Otýlie dohlíží městská policie.

12:18 Před krematoriem se scházejí další a další smuteční hosté.

12:25 Na obřad nyní čeká zhruba šest desítek osob. Dorazila již také rodina.

12:40 Parkoviště před krematoriem je téměř do posledního místa zaplněno auty smutečních hostů. Dorazila již také Andrea Pomeje, Václav Upír Krejčí a Zdeněk Troška.

12:51 Několik minut před samotným obřadem před síní přešlapuje zhurba 200 smutečních hostů. Věnec poslala také Dolly Buster. Rozloučit se s Jiřím Pomeje přijela také Vendula Pizingerová.

12:58 Smuteční obřad by měl za chvíli začít. Před momentem dorazil také bývalý manažer Ivety Bartošové Richard Dušák.

13:03 První smuteční hosté vcházejí do obřadní síně. Lidé pokládají k rakvi květiny a věnce.

13:10 Obřad právě začíná smutečním proslovem.

13:18 Síní se nese filmová melodie z pohádky Z pekla štěstí. Slzám se nebrání většina smutečních hostů.

13:24 Jeden z účastníků obřadu omdlel. 13:26 Síní právě zní známá píseň Jak zastavit čas Dana Hulky a Karla Gotta.

13:34 Poslední rozloučení s Jiřím Pomeje se chýlí ke konci. Po písni pomalu klesá rakev a lidé se s hercem loučí potleskem.

13:37 Smuteční obřad je po zhruba třiceti minutách u konce. Hosté opouští síň. 

V roce 1992 založil společnost Fronda film. Producentsky se podílel například na filmech Princezna ze mlejna (1994), Z pekla štěstí (1999) či Andělská tvář (2002).

Firma zkrachovala

Kvůli poslednímu filmu se však zadlužil, protože snímek Andělská tvář nebyl divácky příliš úspěšný. Jeho firma zkrachovala, na Jiřího Pomeje byla uvalena exekuce a začal mít problémy s pitím alkoholu. Kvůli financování filmu se Pomeje ocitl u soudu, který mu vyměřil podmíněný trest. Na natáčení filmu mu Státní fond pro podporu a rozvoj české kinematografie v roce 2001 poskytl bezúročnou půjčku, herec ale nesplnil její podmínky. Nakonec mu soud podmíněný trest prominul kvůli prezidentské amnestii. Ta se ale na část kauzy nevztahovala a Pomeje stanul před soudem znovu kvůli pokusu o poškození věřitele. Dostal dvouletý podmíněný trest.

PSALI JSME:  Ve věku 54 let zemřel herec Jiří Pomeje. Prohrál boj s rakovinou 

Jiří Pomeje si zahrál také v několika pohádkách a seriálech. Od roku 2012 moderoval VIP zprávy na Primě. Jeho první manželkou byla herečka Michaela Kuklová. V roce 2008 se oženil se zpěvačkou Ivetou Bartošovou, manželství se jim po roce rozpadlo. Od ledna 2013 byl v manželství s Andreou Šťastnou, v září 2013 se jim narodila dcera Anna. 

Jiří Pomeje zemřel 26. února v Nemocnici Na Pleši v obci Nová Ves pod Pleší. Příčinou úmrtí byla rakovina hrtanu, která mu později metastázovala do kostí a následně postupně do celého těla. Bojoval s ní od poloviny roku 2017, kvůli níž postupně přišel o hlas i zrak. 

 

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Jiří Pomeje, pohřeb, úmrtí, krematorium, dabér, herec, obřadní síň, film, Zdeněk Troška, Andrea Pomeje, Arnold Schwarzenegger, Jean-Claude van Damme, podmíněné odsouzení, Iveta Bartošová, Dana Morávková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO, VIDEO: S Jiřím Pomeje se přišly rozloučit stovky lidí. Nechyběli ani kolegové z herecké branže | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.