Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Při posunování vlaku na jihlavském hlavním nádraží se zranili dva lidé. Narazili se o sedadlo

Drážní inspekce vyšetřuje kolizi, při které se 26. února na hlavním vlakovém nádraží v Jihlavě lehce zranili dva cestující. Do stojícího osobního vlaku narazila posunovaná lokomotiva s dvěma vagony. Nehoda se stala v úterý po poledni. Zabývala se jí policie a dál ji vyšetřuje Drážní inspekce, dnes řekla mluvčí policie Jana Kroutilová. Dechové zkoušky vyloučili, že by odpovědní drážní zaměstnanci pili alkohol, dodala.

Posunovaný díl podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala zřejmě překročil tolerovanou rychlost pět kilometrů v hodině. Při nárazu se zranili dva cestující v osobním vlaku. „Pravděpodobně se narazili o sedadlo ve vlaku. Škoda nevznikla," řekl Martin Drápal. Příčiny kolize zatím inspekce nezná. Na místě byla ověřena funkčnost brzd, které byly v pořádku. „Nicméně bude ještě provedena komisionální zkouška, aby se zjistil technický stav vlaku," dodal Drápal.

Drážní inspekce se na Vysočině zabývá také případem jízdy vlaku bez strojvedoucího ve Velkém Meziříčí na Žďársku z 19. února. Ve vlaku tou dobou bylo 11 cestujících, nikomu se nic nestalo. „Na závěry je ještě brzy, věc se stále vyšetřuje," uvedl k případu z minulého týdne Drápal. Už dříve uvedl, že vlak měl technické problémy, kvůli nimž strojvedoucí vyšel z vlaku, aby se je pokusil opravit. Následně se vlak samovolně rozjel. Zastavil sám po několikakilometrové jízdě.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky nehoda, vlak, železnice, zranění, cestující, Drážní inspekce, policie, Jihlava, Kraj Vysočina, Velké Meziříčí, okres Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při posunování vlaku na jihlavském hlavním nádraží se zranili dva lidé. Narazili se o sedadlo | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.