Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na Vysočině zatím zmizelo od silnic prvních tříd 73 reklam

Na Vysočině zatím od silnic prvních tříd zmizelo 73 z celkových 182 reklamních zařízení, jejichž odstranění vyžaduje z bezpečnostních důvodů novela zákona o pozemních komunikacích. Mluvčí kraje Jitka Svatošová sdělila, že celkový počet nezahrnuje jen klasické billboardy, ale i další nepovolená reklamní zařízení, například reklamní plachty na plotech nebo mostech.

Odstranění billboardů z ochranného pásma dálnic a silnic první třídy vyžaduje novela zákona o pozemních komunikacích platná od září 2017. Majitelům reklamních ploch nařizuje odstranit je z bezpečnostních důvodů, pokud jsou blíže než 250 metrů od dálnic a 50 metrů od silnic první třídy.

„Kraj postupuje zákonným způsobem u všech reklamních zařízení bez rozdílu jejich reálné podoby, to znamená, že vyzývá vlastníky k odstranění," uvedla mluvčí kraje Jitka Svatošová. Doplnila, že se kraj zaměřil hlavně na velké billboardy, protože mají největší vliv na bezpečnost dopravy.

U velkých reklamních zařízení je většinou také jednodušší dohledat majitele, protože mají svá zařízení označená, uvedla. Tři reklamní zařízení odstranili krajští silničáři, ale majitelé jim pak vyúčtované náklady zaplatili. Šlo o 15 tisíc korun.

Autoři | Foto Palickap, Wikimedia Commons

Štítky reklama, billboard, silnice, odstranění, Kraj Vysočina, Silniční zákon

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině zatím zmizelo od silnic prvních tříd 73 reklam | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.