Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V tuzemsku padlo 77 teplotních rekordů, v Neumětelích bylo 17,3 stupně

Rekordní teploty pro 17. únor v neděli zaznamenalo 77 z celkových 151 stanic, které měří alespoň 30 let. Další dvě rekord vyrovnaly. Nejtepleji bylo v obci Neumětely na Berounsku, kde naměřili 17,3 stupně Celsia. Překonán tam byl dosavadní rekord 14,5 stupně Celsia z roku 1974. Na svém informačním webu to uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

„Během odpoledne vystoupily teploty na většině území na devět až 13 stupňů, na řadě míst i nad 15 stupňů," uvedli meteorologové. Alespoň 16 stupňů Celsia pak vedle Neumětel naměřily stanice v Kašperských horách, Stříbře, Třebařově, Jeseníku nebo Českých Budějovicích.

Padaly však i rekordy podstatně nižší. Na Labské boudě se teplota vyšplhala jen na 6,6 stupně Celsia, dosavadní maximum z roku 2017 ale bylo překonáno o pět stupňů. Na Lysé Hoře má nový rekord hodnotu 9,6 stupně Celsia, v Úpici 9,7 stupně Celsia.

„Naopak v Doksanech se po celý den udržela mlha, a teplota se tak dostala jen slabě nad nulu," dodali meteorologové. Teplý by měl být i následující týden. V pondělí bude jasno až polojasno, nejvyšší teploty v Čechách a ve Slezsku vystoupají zhruba na 15 stupňů.  

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, teplo, sníh, únor, stupeň Celsia, Neumětely, rekord, Český hydrometeorologický ústav, okres Beroun, Labská bouda, České Budějovice, Kašperské Hory, Stříbro, Jeseník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V tuzemsku padlo 77 teplotních rekordů, v Neumětelích bylo 17,3 stupně | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.