Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Labutě našly lásku v záchranné stanici, do přírody se vrátily spolu

Labutě jsou od pradávna symbolem lásky, věrnosti a oddanosti. Zaměstnanci v Záchranné stanici pro volně žijící živočichy v Praze měli obrovské štěstí, ke zrození zamilovaného páru došlo přímo před jejich očima.

Nebýt pracovníků stanice, patrně by k zamilovanému příběhu nedošlo. Možná by už totiž některá z labutí nebyla na živu. Na dojemný příběh asi ještě dlouho nezapomenou a rozhodli se ho sdílet na svých facebookových stránkách, a to symbolicky na svatého Valentýna.

S hlavní postavou tohoto příběhu v podobě samičky labutě se ve stanici setkali již v roce 2017. „Když jsme ji tehdy na začátku června vypouštěli zpět do přírody, dostala od nás ornitologický kroužek s označením CZ PLA 1458. Od té doby nám o ní pravidelně chodily zprávy díky pozorování ornitologů,“ uvádí Záchranná stanice v příspěvku. 

Znovu se s ní setkali v listopadu loňského roku. Tehdy byla nalezena vysílená pod Jiráskovým mostem. Pracovníci zvířeti pomohli nabrat síly a zlepšit i pochroumanou motoriku. „A v čem tkví náš valentýnský příběh? Když už se pobyt této labutě v naší záchranné stanici pomalu chýlil ke konci, poznala zde svou lásku,“ popisují pracovníci. A tak se samička seznámila s pošramoceným samcem labutě, kterého napadl jiný samec. 

A tito dva spolu vytvořili pár a právě 14. února opustili oba prostory Záchranné stanice a vyrazili společně do volné přírody. Příběh dojal desítky lidí. „Tak mám plné oči slz, jste úžasní a tohle je krásný příběh, že láska kvete nejen v každém věku, ale i v Záchranné stanici. Děkuji za to, že jste,“ vzkazuje pod příspěvkem Martina. I další komentáře byly více než povzbudivé. „Krásná a ušlechtilá práce Záchranářské stanice, kam patří velký dík za svou užitečnou práci, za pomoc zvířatům v nouzi. No a to nejlepší nakonec láska dvou labutí je velkou odměnou za to, že vlastně není nic zbytečné a že to dává životní smysl,“ píše Zuzana.

Autoři | Foto Záchranná stanice hl. m. Prahy pro volně žijící živočichy/Facebook

Štítky labutě, záchranná stanice, Praha, láska, příroda, Den svatého Valentýna, Jiráskův most

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Labutě našly lásku v záchranné stanici, do přírody se vrátily spolu | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.