Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

FOTO: Dva čtvrťáci z Polné pomohli seniorce, která upadla s chodítkem. Jsou příkladem pro ostatní, říká mluvčí hasičů Musilová

Ne všem je osud cizích lidí lhostejný. O tom svědčí případ z Polné, v němž hrají hlavní roli dva čtvrťáci z místní základní školy. Nikolka a Daniel totiž přivolali pomoc seniorce, která upadla ve svém domě a volala o pomoc. Za svůj dobrý skutek byli oceněni hasiči, kteří je navštívili přímo v jejich třídách.

„Nikolka a Daniel šli ze školy a z jednoho z domů slyšeli volání o pomoc. Neváhali a běželi k rodičům s tím, že musí zavolat pomoc. Na místo se hned vydaly záchranné složky a seniorce poskytly okamžitou pomoc,“ uvedla na dotaz redakce Petra Musilová, mluvčí krajských hasičů.

Ta přijela v den předávání pololetního vysvědčení společně se svým kolegou Nikolce a Danielovi osobně poděkovat do jejich základní školy. „Dárečky od nás jsou pro ně nejen velkým poděkováním. Pro ostatní to totiž může být připomenutí toho, aby si více všímali svého okolí a nebyli lhostejní,“ dodává Petra Musilová.

Seniorka ve svém domě upadla s chodítkem a nemohla vstát. Proto začala volat o pomoc. Podle Petry Musilové jí hrozilo prochladnutí a celkové zhoršení zdravotního stavu. Proto tedy všímavost a okamžitá reakce dětí na volání o pomoc možná ženě zachránila život.

Foto HZS Kraje Vysočina/Facebook

Štítky záchrana, pomoc, Daniel, Nikola, Polná, dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Dva čtvrťáci z Polné pomohli seniorce, která upadla s chodítkem. Jsou příkladem pro ostatní, říká mluvčí hasičů Musilová | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.