Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Střecha zimního stadionu vydrží do léta 2021. Potom začne jeho demolice

Technický stav střechy Horáckého zimního stadionu bude dostatečný až do vydání stavebního povolení na stadion nový. Zahájení demolice stávajícího "zimáku" je stále plánováno na léto 2021.

Statik vydal povolení užívat střechu a provozovat stadion do příštího roku. „Při pečlivém monitoringu a průběžné sanaci bychom tento stav meli udržet až do vydání povolení stavbu stadionu nového,“ řekl na tiskové konferenci zastupitel David Beke, který se problematikou Horáckého zimního stadionu zabývá. K zahájení demolice má dojít v létě 2021, katastrofický scénář by pro něj bylo léto 2022.

Průběžně se taky pracuje na hledání provizorního azylu po dobu minimálně dvouleté výstavby nového stadionu. „Jednatel Dukly Bedřich Ščerban vede jednání s okolními městy, odezvy jsou zatím vstřícné,“ doplňuje Beke. Přestože však ani jedno potenciální útočiště nesplňuje parametry stadion pro extraligu, zdá se pravděpodobné, že hokejový svaz by neměl problém s udělením výjimky, pokud by v dotčených sezónách Dukla disponovala příslušností k nejvyšší hokejové soutěži.

I nadále se vedou jednání s uživateli zimního stadionu (mládežnická družstva Dukly, krasobruslení, amatéři, veřejnost), jak co nejlépe překlenout období s výrazným omezením ledu. Diskutuje se též se subjekty, které sídlí v blízkosti budoucí moderní haly tak, aby jejich poznatky mohly být implementovány do zadání architektonické soutěže. To by mělo být hotové do konce března, do konce léta pak vyhodnocení této soutěže. 

 

Štítky Dukla Jihlava, Horácký zimní stadion, demolice, střecha, léto, zimní stadion, HC Dukla Jihlava, Bedřich Ščerban

Střecha zimního stadionu vydrží do léta 2021. Potom začne jeho demolice | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.