Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Noví policisté na Vysočině mají nárok na náborový příspěvek. Místo získá asi každý desátý

V Kraji Vysočina uspěje jen asi každý desátý zájemce o službu u policie. V roce 2018 se k policii hlásilo 410 lidí, přijato jich bylo 46. Své řady policie posiluje i díky náborovému příspěvku. Do plného stavu 1352 policistů jich nyní v kraji chybí 21. Na začátku roku bylo neobsazených 38 míst, od února je v nástupním kurzu 17 nových policistů. Novinářům to řekl Leoš Švarc, vedoucí personálního odboru krajského policejního ředitelství.

Zájemci jsou nejčastěji odmítáni z důvodu psychické nezpůsobilosti. Dalším důvodem může být nepříznivý zdravotní stav. „Nábor nových policistů se však přesto daří,“ sdělil Leoš Švarc. Letos už se přihlásilo 82 zájemců.

Jakousi dobrou motivací může být pro zájemce také náborový příspěvek, na který mají noví policisté nárok po půl roce od nástupu, tedy po skončení zkušební doby. „Na Vysočině je příspěvek ve výši 75 tisíc korun. Ve větších městech v republice se vyplácí i 150 tisíc korun,“ pokračuje Švarc. Ještě doplnil, že průměrný plat nového policisty je na Vysočině 24 220 korun.

Krajské ředitelství mělo při svém založení v roce 2010 tabulkových míst policistů 1350. Kvůli úsporám v resortu se počet policistů postupně snižoval až na 1216 lidí. Na stejnou hodnotu jako v roce 2010 se vrátil 1. ledna letošního roku, kdy se počet tabulkových míst policistů zvýšil o 64.  Kromě toho má policie na Vysočině také 273 civilních zaměstnanců.

Foto Drbna | Zdroj ČTK

Štítky policie, nábor, statistika, příspěvek, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Noví policisté na Vysočině mají nárok na náborový příspěvek. Místo získá asi každý desátý | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.