Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Policie na Vysočině hledá 169 lidí, některé přes deset let. Pátrá se skoro po třiceti dětech

Policie na Vysočině hledá 169 lidí, některé z nich i déle než deset let. Marii Pajerovou z Lipničky na Havlíčkobrodsku viděli lidé naposledy v roce 2007, Pavel Vorlický je hledaný od roku 2005, nikdy nenastoupil do vězení, kam ho kvůli podvodům poslal soud. V loňském roce hledali policisté na Vysočině 814 lidí, o 61 méně než v roce 2017. Vypátrali jich 615, uvedla v tiskové zprávě mluvčí policie Dana Čírtková.

Největší skupinu těch, které policie na Vysočině hledá, tvoří lidé, kteří se vyhýbají zatčení a zadržení. Policie dál pátrá také po 28 dětech, které mají být umístěny ve výchovném ústavu, a po 17 lidech, kteří nenastoupili do vězení. Šestnáct lidí policie pohřešuje. Mohou být ohroženi na životě a zdraví, tato důvodná obava je podmínkou vyhlášení pátrání, zmínila Čírtková.

Kromě pátrání po osobách se policie na Vysočině zabývá i pátráním po věcech. Nejčastěji jsou to podle Čírtkové osobní automobily a registrační značky. „Loni jsme vyhlašovali pátrání po 95 motorových vozidlech a 50 se jich podařilo vypátrat," uvedla Dana Čírtková.

Autoři

Štítky pátrání, policie, statistika, Kraj Vysočina, okres Havlíčkův Brod, Lipnička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie na Vysočině hledá 169 lidí, některé přes deset let. Pátrá se skoro po třiceti dětech | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.