Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihlavské domácnosti navštíví zástupci statistického úřadu. Zajímají je životní podmínky

Již v těchto dnech mohou u dveří obyvatel Jihlavy zazvonit zástupci statistického úřadu. Budou se dotazovat na životní podmínky domácností v České republice. Letošní průzkum s názvem Životní podmínky 2019 bude probíhat až do 26. května. Výzkum je každoročně organizován v souladu se zákonem č. 89/1995 Sb., o státní statistické službě.

 „Smyslem tohoto zjišťování je získávat dlouhodobě srovnatelné údaje o sociální a ekonomické situaci obyvatel v celkem 34 evropských zemích. Dalším cílem je získat data pro výpočet ukazatelů peněžní a materiální chudoby,“ sdělila Jitka Číhalová, ředitelka Krajské správy ČSÚ v Jihlavě.

Do šetření budou zahrnuty všechny osoby, které mají ve vybraném bytě obvyklé bydliště. Zástupci úřadu se lidem prokážou průkazem tazatele a příslušným pověřením, doplní je občanský průkaz, popřípadě průkaz zaměstnance Českého statistického úřadu (ČSÚ).

 „Aktivní účast občanů na tomto významném statistickém šeření a jejich ochota spolupracovat s ČSÚ je pro nás nesmírně důležitá a umožní nám získat řadu důležitých informací o sociální situaci domácností v ČR, které nelze zjistit žádným jiným způsobem,“ doplnila Jitka Číhalová.

Foto pixabay.com

Štítky průzkum, ČSÚ, statistika, údaje, Český statistický úřad, Česko, Jihlava, statistická služba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavské domácnosti navštíví zástupci statistického úřadu. Zajímají je životní podmínky | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.