Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Oblastní charita Jihlava hlásí rekord. V Tříkrálové sbírce se vybraly skoro dva miliony korun

Byly rozpečetěny poslední pokladničky, do kterých mohli lidé nejen po celé Jihlavě, ale také na Dačicku, Slavonicku, Telčsku, v oblasti Studené, Třešťsku a všech dalších obcích, které se historicky řadí pod působnost Oblastní charity Jihlava, přispívat do Tříkrálové sbírky. Ta v celkovém součtu vynesla částku 1 988 965 korun.

„Letos se do sbírky zapojilo přes 1200 dobrovolníků, kteří měli k dispozici 428 zapečetěných pokladniček a lidé nám darovali o 172 tisíc více než v předchozím roce,“ upřesňuje Roman Mezlík, koordinátor Dobrovolnického centra.

„V letošním roce je záměrem Tříkrálové sbírky podpořit investiční projekt rekonstrukce budovy Žižkova 108, která bude sloužit jako Centrum sociálních služeb a azylový dům. Dokončena by měla být ještě v tomto roce. Rádi bychom ale také velkou částku věnovali na aktivizační služby pro seniory v obcích, kde Oblastní charita Jihlava provozuje charitní pečovatelskou službu – jedná se zejména o nákup vybavení a terapeutického materiálu pro aktivizaci seniorů. Samozřejmě část peněz půjde i na provozní náklady služeb,“ vysvětluje Hana Fexová, ředitelka Oblastní charity Jihlava.

Z daru zůstává 65 % Charitě, která koledování organizovala, 15 % využije na své projekty příslušná diecézní Charita, 10 % pomůže potřebným v zahraničí, 5 % jde na celostátní projekty a zákonných 5 % je režie sbírky.

„Rádi bychom poděkovali všem, kteří se do Tříkrálové sbírky zapojili, ať už jako koledníci, koordinátoři, zpěváci a muzikanti, ale i těm, kteří umožnili koledníkům zazpívat u nich doma nebo v práci a rozhodli se tak přispět do celonárodní sbírky. Bez vás všech by žádný rekord nepadl,“ zdůrazňuje Roman Mezlík.

Tříkrálová sbírka probíhá po celé republice v termínu od 1. do 14. ledna 2019. Celkový výtěžek sbírky z celé republiky je 120 451 158 korun.

Tisková zpráva | Foto Oblastní charita Jihlava

Štítky charita, Tříkrálová sbírka, výtěžek, Jihlava, Dačice, Studené, projekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oblastní charita Jihlava hlásí rekord. V Tříkrálové sbírce se vybraly skoro dva miliony korun | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.