Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kvůli poškození kůrovcem se bude v březnu na Heulosu kácet stovka stromů

Z jihlavského lesoparku Velký Heulos bude během března odstraněna bezmála stovka stromů kvůli jejich napadení kůrovcem. Na místech pokácených stromů bude nejpozději v listopadu 2017 vysázeny nové dřeviny.

V loňském roce se přemnožil kůrovec a jeho řádění odnesla i část lesoparku Velký Heulos v Jihlavě. Poškozené stromy je nutno odstranit, aby se zamezilo šíření nebezpečného brouka na další zdravé stromy. 

Aktuálně je v lesoparku určeno k pokácení 98 exemplářů smrku ztepilého, k jejich pokácení dojde v průběhu března. „V souvislosti s plánovaným kácením bude nutné dočasně vyblokovat některá parkovací stání, případně omezit provoz na komunikaci podél Velkého Heulosu v sídlišti Na Kopci,“ informuje o nezbytných omezeních během odstraňování napadených stromů Martina Gregorová z odboru životního prostředí. Další nálet kůrovce a s tím spojené kácení napadených stromů v lesoparku lze předpokládat v dubnu až květnu 2016.

„Za pokácené stromy bude provedena náhradní výsadba nejpozději do konce listopadu 2017,“ doplňuje Martina Gregorová. Výsadba bude provedena do oplocenek směsí dřevin  smrk ztepilý, jedle bělokorá, borovice lesní, buk lesní, dub letní, javor mléč, javor klen, lípa srdčitá, jilm horský, jeřáb ptačí, líska obecná, modřín opadavý, habr obecný a třešeň ptačí.

Foto www.galerie.zjihlavy.cz | Zdroj Magistrát města Jihlava

Štítky strom, kůrovci, Jihlava, Na Kopci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli poškození kůrovcem se bude v březnu na Heulosu kácet stovka stromů | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.