Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: Do části hřbitova na Kalvárii byl omezen přístup. Kvůli skále, u které se sesula půda

Návštěvníci jihlavského hřbitova na Kalvárii si v posledních několika dnech mohli povšimnout několika hrobů, které jsou obehnané páskami a je k nim zákaz vstupu. Důvodem je sesuv půdy v části skalního výchozu, který přímo sousedí se hřbitovem na Kalvárii. Došlo k němu v polovině ledna.

Kvůli bezpečnosti návštěvníků hřbitova musel být omezen přístup do této části. „Žádáme návštěvníky hřbitova, aby zákaz vstupu respektovali.  Horní hrana pozemku po sesuvu, což už je součást plochy hřbitova, nesmí být zatěžována pohybem osob. Věřím, že je nepříjemné se nedostat k místu odpočinku svých blízkých, proto se snažíme vše rychle vyřešit,“ vyjádřil náměstek primátorky Vít Zeman, který má mimo jiné na starosti oblast životního prostředí. Podle jeho slov řada návštěvníků hřbitova nerespektuje umístěnou pásku s nápisem „Zákaz vstupu". „Na místě jsme pásku našli už i zpřetrhanou," upozornil náměstek primátorky Vít Zeman. 

Radě města byl ihned po sesuvu předložen návrh na schválení výjimečného postupu – projektovou dokumentaci na posouzení stability mohou zadat pověření úředníci – proces se bez nutnosti vyhlášení výběrového řízení podstatně urychlí.

„Zakázka na projekční práce bude zadána společnosti CTB a. s. Pravděpodobně stejným způsobem bude řešena i vlastní realizace sanačních prací,“ doplnil Vít Zeman. Všechny práce, které opět hřbitov bez omezení zprůchodní, by měly být hotovy zhruba za pět měsíců.

Foto Lenka Dvořáková

Štítky kalvárie, hřbitov, sesuv, skála

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Do části hřbitova na Kalvárii byl omezen přístup. Kvůli skále, u které se sesula půda | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.