Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Inspektoři odhalili v zeleném čaji z Číny mix nebezpečných pesticidů

Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) ve spolupráci s celníky nevpustili na český trh zásilku čaje z Číny. Výsledky rozborů čaje s názvem Green Snail prokázaly, že čaj překračuje maximální povolené limity u tří typů pesticidů. Dovozcem čaje do Česka je společnost Amana s.r.o.

Rozbor laboratoří SZPI ve vzorku čaje stanovil koncentraci pesticidu acetamiprid dvojnásobně překračující povolenou míru, pesticidu imidacloprid v téměř třínásobné výši a pesticidu tolfenpyrad s osminásobně překračující povolenou hladinou. 

Dodavatelem čaje z Číny je společnost Hunan Runtang Trading Co. Ltd a dovozcem do ČR je společnost AMANA s.r.o. „Vzhledem k nedodržení limitů pro přítomnost pesticidů rozhodli inspektoři SZPI o nevpuštění zásilky do vnitřního trhu EU a nedošlo tak k ohrožení zdraví spotřebitelů," uzavřel mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

Bohužel to není poprvé, co inspektoři zabavili dodávky zboží z Číny pro překročení limity pesticidů. V minulosti takhle již zabavili čínské zásilky obsahující sušené ovoce, houby a další čaje.

Autoři | Foto SZPI

Štítky zelený čaj, Čína, inspekce, szpi, čaj, pesticid, Státní potravinářská inspekce, Česko, Evropská unie, Amana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Inspektoři odhalili v zeleném čaji z Číny mix nebezpečných pesticidů | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.