Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Silné sněžení i dešťové přeháňky. Do začátku února se budou střídat mrazy a oteplení

Během několika týdnů, které jsou před námi, se budou střídat mrazy a oteplení. Podobné výkyvy nás čekají i v teplotách. V noci se budou držet převážně pod nulou, přes den mohou dosahovat i plusových hodnot. Vyplývá to z měsíčního výhledu počasí, který zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Česko zasáhlo v uplynulých dnech silné sněžení a meteorologové ho očekávají i v tomto týdnu. Podle ČHMÚ bude objem srážek nejméně v příštích dvou týdnech nadprůměrný.

Týdenní průměry nočních teplot se budou v příštích čtyřech týdnech držet kolem minus čtyř stupňů Celsia. Průměry denních teplot budou kolem nuly, či slabě nad nulou. „Lze však očekávat přechodné teplotní výkyvy do kladných i záporných teplot,“ sdělili pracovníci ČHMÚ.

Dnes v noci na některých místech teploty klesly až minus čtyřem stupňům, přes den mohou vzrůst až na čtyři stupně nad nulou. Na východě republiky ale bude začátek týdne chladnější. Koncem týdne pak může být v noci až minus osm stupňů, kdežto přes den i plus pět stupňů.

V příštích dnech si užijeme srážek, bude se střídat sníh s deštěm. Zítra a ve středu meteorologové předpovídají opět silné sněžení.  

Zdroj ČTK

Štítky počasí, předpověď, zima, výhled, ČHMÚ, srážky, Český hydrometeorologický ústav, Česko, mráz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silné sněžení i dešťové přeháňky. Do začátku února se budou střídat mrazy a oteplení | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.