Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vánoční strom v centru Jihlavy půjde v pondělí k zemi. Postupně zmizí i výzdoba v ulicích

Také v centru Jihlavy Vánoce brzy budou minulostí. V pondělí 7. ledna z Masarykova náměstí zmizí vánoční strom. Už 27. prosince Správa městských lesů z náměstí odvezla stromečky, které zdobily děti z jihlavských ZŠ a mateřinek. Jako poslední přijde na řadu výzdoba v ulicích.

„Služby města Jihlavy (SMJ) začnou postupně sundávat vánoční výzdobu z ulic Benešova, Křížova, Matky Boží, Palackého a Komenského. Na celém Masarykově náměstí se odstrojí ze sloupů modrobílé vánoční ozdoby, které lemují jeho horní i spodní část. Vánoční ozdoby budou sundávat naši pracovníci ručně, pomocí vysokozdvižné plošiny,“ upřesňuje Martin Málek, mluvčí SMJ.

Výzdoba by se měla z ulic odstranit během první poloviny ledna. Záleží však na klimatických podmínkách a na případných poruchách veřejného osvětlení, které se musí opravit přednostně.

Vánoční světelné LED řetězy, které jsou funkční, zůstanou na lípách kolem morového sloupu celoročně. „Pro příští rok by však měly být opět doplněny a obměněny. Jejich svítivost je zhruba už jen na 50% výkonu. Řetězy tam mohou zůstat celoročně, protože jsou skoro volně položené na větvích, takže nebrání v růstu vegetace. Navíc úvazky na kterých řetězy visí se minimálně jednou ročně povolují,“ vysvětluje mluvčí Málek.

Postupně se všechny ozdoby odvezou a uloží ve skladě v areálu SMJ. V průběhu roku na nich bude provedena údržba a případné opravy, takže na další vánoční svátky budou opět v pořádku a plně funkční.

Foto Lenka Dvořáková, Dalibor Mašek

Štítky Vánoce, strom, ozdoby, výzdoba, SMJ, Jihlava, vánoční ozdoby, Martin Málek, Madre de Dios, Benešov, vánoční stromek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoční strom v centru Jihlavy půjde v pondělí k zemi. Postupně zmizí i výzdoba v ulicích | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.