Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Prvním letošním miminkem na Vysočině je Adam. Narodil se v Novém Městě na Moravě

Prvním letošním dítětem narozeným v nemocnicích na Vysočině je Adam. Narodil se v nemocnici v Novém Městě na Moravě v 6:46 a váží 2840 gramů, měří 48 centimetrů. V dalších porodnicích Kraje Vysočina na první narozené miminko do ranní půl osmé čekali.

„Mluvila jsem s panem doktorem, (dítě) je úplně v pohodě, byl to nekomplikovaný porod,“ řekla mlučí novoměstské nemocnice Pecková Homolová. Rodička pochází z vesnice.

Od roku 2002 obdarovává prvního narozeného občana Vysočiny kraj. Pro rodiče je připravený šek na 10 tisíc korun a pro dítě zlatý přívěsek se znamením kozoroha. Návštěva z hejtmanství dorazí do nemocnice v Novém Městě na Moravě podle mluvčí 2. ledna mezi 10:30 až 11:00.

První děti narozené v novém roce dostanou ve městech na Vysočině většinou hračku, pamětní předmět, knihu nebo peníze. Nejštědřejší je kraj, který dává 10 tisíc Kč. Pět tisíc korun je připraveno pro prvního občana Jihlavy a Pelhřimova, dvoutisícovou poukázku do lékárny dostane první narozený Třebíčan.

Loni byl prvním dítětem narozeným v nemocnicích na Vysočině chlapec Kryštof. Narodil se v porodnici nemocnice Třebíč v 1:53. Vážil 3700 gramů a měřil 52 centimetrů.

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky ČR, rodina, zajímavosti, děti, 2019, Vysočina, Kraj Vysočina, nemocnice, Nové Město na Moravě, Nemocnice Třebíč, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prvním letošním miminkem na Vysočině je Adam. Narodil se v Novém Městě na Moravě | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.