Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dobrovolní hasiči předvedli svou techniku. Díky za vaši obětavost, vzkázala primátorka Koubová

Také v tomto roce se na jihlavské radnici konalo již tradiční předvánoční setkání se členy jednotek sborů dobrovolných hasičů Statutárního města Jihlavy a představiteli Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina. Po oficiální části se všichni přesunuli na Masarykovo náměstí, kde hasiči předvedli svou techniku.

V první části setkání bylo na programu představení jednotek a jejich členů, přehled financování, shrnutí činnosti v uplynulém roce i výhled aktivit na následující roky.

„Vaše práce je velmi důležitá a je zapotřebí ji podporovat tak, abyste měli všechny podmínky nutné k efektivním zásahům. Moc vám děkuji za vaše nasazení a obětavost,“ uvedla v proslovu k přítomným primátorka Karolína Koubová.

První hasičské sbory, tehdy ještě německé, vznikaly na Jihlavsku již v druhé polovině devatenáctého století. První ryze český sbor vznikl v Jihlavě až v roce 1924.

Dobrovolní hasiči se v tomto roce rozhodně nenudili, zatím mají na svém kontě padesát pět výjezdů. „Ve dvaceti osmi případech se jednalo o požár, dvakrát o únik nebezpečných látek a devatenáctkrát poskytovali hasiči technickou pomoc. Ta nejvíce souvisela se silnou bouřkou ze dne 13. dubna, kdy odstraňovali padlé stromy, a s přívalovými srážkami 1. a 10. června, kdy odčerpávali vodu ze zatopených prostor,“ vyjmenoval Martin Kukla, mluvčí jihlavské radnice.

Předvánoční setkání s hasiči na jihlavské radnici

Čtvrtek, 20. prosince 2018, 09:56

Předvánoční setkání s hasiči na jihlavské radnici
Předvánoční setkání s hasiči na jihlavské radnici

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky hasiči, technika, náměstí, setkání, Karolína Koubová, Jihlava, sbor dobrovolných hasičů, Hasičský záchranný sbor, Kraj Vysočina, Martin Kukla, okres Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrovolní hasiči předvedli svou techniku. Díky za vaši obětavost, vzkázala primátorka Koubová | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.