Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nový pavilon má zvýšit kapacitu ženské věznice ve Světlé nad Sázavou

Věznice ve Světlé nad Sázavou bude mít nový pavilon. Stavba asi za 165 milionů korun začne zřejmě příští rok, potrvá přibližně rok a půl. Kapacita ženské věznice se novou ubytovnou zvýší o 200 míst na 956 lidí, uvedla mluvčí věznice Jana Rajdlová.

Do nové budovy budou moci být umístěny všechny kategorie odsouzených žen.  Její součástí bude návštěvní centrum s multifunkčním sálem i zdravotnické středisko. Bude v ní autonomní kuchyňský blok, kdy strava bude distribuována přímo na jednotlivá patra, řekla Rajdlová. Budova bude splňovat nároky nejmodernějšího zabezpečení včetně vycházkových prostorů umístěných na střeše budovy.

Kapacita věznice činí 756 míst, z toho je 754 míst pro výkon trestu odsouzených žen a dvě místa pro výkon vazby matky s dítětem do jednoho roku věku dítěte. Ve věznici je nyní 825 žen.

Areál ve Světlé nad Sázavou byl dokončen v roce 1987 a do roku 1999 sloužil jako škola v přírodě Školského úřadu Teplice. Teprve v roce 2000 byl celý komplex budov převeden do užívání Vězeňské službě ČR. Ve věznici funguje 15 let samostatné oddělení pro odsouzené ženy s dětmi do tří let. Ředitelkou věznice je Gabriela Slováková, která podle Rajdlové na konci letošního roku ve funkci skončí. Nového ředitele či ředitelku určí výběrové řízení.

Autoři

Štítky věznice, budova, stavba, kapacita, trest, Světlá nad Sázavou, Vězeňská služba České republiky, Gabriela Slováková, Teplice, pavilon

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový pavilon má zvýšit kapacitu ženské věznice ve Světlé nad Sázavou | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.