Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: Padesát let v manželství. Gotická síň jihlavské radnice zažila další zlatou svatbu

Gotická síň jihlavské radnice přivítala manželský pár, který se poprvé bral přesně před padesáti lety. V sobotu 8. prosince si své ano řekli podruhé v životě, jejich oddávajícím při příležitosti jejich zlaté svatby se stal náměstek jihlavské primátorky Petr Laštovička.

Svatebním dnem manželů Pešoutových byla sobota 14. prosince 1968. „Pamatuji si, jak moje manželka byla ještě malá v peřince. Na první setkání si už nevzpomínám, chodili jsme spolu do školy a viděli jsme se v podstatě furt,“ směje se Jan Pešout. „Já jsem o deset let mladší a on kamarádil s mými sourozenci, takže jsme se opravdu vídali už od mala,“ doplnila manžela Blanka Pešoutová.

Během společného života vychovali tři děti, jednu dceru a dva syny. Nyní se těší i z šesti vnoučat a dvou pravnoučat, z nichž je jedno teprve v očekávání.

„Jan s Blankou společně rádi cestují, například pravidelně navštěvují kemp v Bítově nebo Vranovskou přehradu. Zručnou Blanku baví plést, háčkovat, vařit a péct pro celou rodinu. Jan je sportovně založený a zajímá se fotbalová utkání TJ Jiskra Rantířov, basketbal BK Jihlava a fandí Spartě Praha,“ doplnila z tiskového oddělení jihlavské radnice Aneta Hrdličková.  

Blanka dříve pracovala jako kuchařka v jihlavské nemocnici a manipulační dělnice na Traťové distanci Jihlava. Jan byl traktoristou v JZD, později pracoval jako dělník u Státních lesů v Jihlavě. Před odchodem do důchodu pracoval u Vodohospodářských služeb Jihlava.

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky zlatá svatba, sňatek, výročí, radnice, manželé, Jan Pešout, svatba, Jihlava, Lékárenský komplex Jihlava, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Padesát let v manželství. Gotická síň jihlavské radnice zažila další zlatou svatbu | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.