Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

FOTO: Barevné Vánoce navštívila řada lidí. Děti v domovech dostanou trampolínu nebo brusle

Vždy v posledním měsíci roku, se začátkem adventu, pořádá Kraj Vysočina ve svém sídle v Jihlavě oblíbenou akci pro veřejnost nazvanou Barevné Vánoce, a ty letošní připadly na čtvrtek 6. prosince. Všechna patra kongresové budovy opět zaplnily výrobky, které po celý rok připravovali obyvatelé krajských domovů pro seniory, děti z dětských domovů i žáci z krajských odborných škol. Celkem se na úřad vměstnalo přibližně šedesát organizací.

„Těší nás, že Barevné Vánoce každoročně přilákají kolem dvou a půl tisíce lidí. Z nadšených reakcí vidíme, že si u nás vyberou dárky malí i velcí návštěvníci,“ hodnotí akci vedoucí odboru sekretariátu hejtmana Ivana Šteklová.

Ani tentokrát nechyběly keramické ozdoby, ručně vyráběné šperky, prostírání a svíčky, dřevěné i látkové hračky nebo andělíčci z nejrůznějších materiálů. Tradičně nejdelší fronta byla opět u stolků, kde se balily na místě zakoupené i vlastní donesené dárky a také u fotokoutku s vánoční tematikou.

Nejrychleji vyprodáno bylo u organizací nabízejících něco na zub – cukroví, vánočky, zabijačkové pochoutky, poctivý guláš, teplý punč, palačinky, to vše mizelo pod rukama návštěvníků. „Barevné Vánoce jsou vždy příležitostí, kdy můžeme obdarovat naše krajské dětské domovy. Také letos jsme pro ně připravili peněžní šeky, které mohou využít podle vlastních potřeb,“ doplnil náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Vladimír Novotný.

 Některé domovy plánují pořídit pro děti trampolínu, některé pojedou s dětmi o jarních prázdninách na hory a někde za obdržené peníze nakoupí dětem nové brusle.

„Už nyní začínáme přemýšlet o dalším ročníku Barevných Vánoc, které by se v příštím roce měly uskutečnit ve čtvrtek 5. prosince,“ uzavírá letošní předvánoční akci Ivana Šteklová.

Barevné Vánoce 2018

Pátek, 7. prosince 2018, 10:33

Barevné Vánoce 2018
Barevné Vánoce 2018

Tisková zpráva | Foto Kraj Vysočina

Štítky Barevné Vánoce, advent, Kraj Vysočina, organizace, pomoc, Vánoce, Jihlava, Vladimír Novotný, jarní prázdniny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Barevné Vánoce navštívila řada lidí. Děti v domovech dostanou trampolínu nebo brusle | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.