Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Po jihlavské zoo zmateně pobíhal samec zebry. Než byl odchycen, způsobil si několik řezných ran

Po jihlavské zoologické zahradě ve středu pobíhal vyplašený samec zebry Burchellovy. Ten byl přivezen z německého Duisburgu, ale změnu prostředí nenesl dobře a zmateného lichokopytníka zkrotila až injekce s anestetiky.

Třináctiměsíční samec byl do Jihlavy přivezen v úterý večer z německého Duisburgu, aby doplnil současné stádo. V novém prostředí se ale necítil dobře, dostal se z ohrady ve vrchní části zahrady a doběhl až do zázemí pro zaměstnace. Ošetřovatelé ho odchytili až na dvoře v zázemí zoo pomocí improvizované zábrany z kontejnerů, kde se veterináři podařilo samce zasáhnout uspávací injekcí.

Před nástupem účinku anestetika zvládl ještě proskočit oknem vrátnice, v panice zničit umyvadlo, toaletu a několik dalších věcí. Při tom si způsobil několik řezných ran, se kterými se aktuálně zotavuje ve stáji.

„Za nejdůležitější považuji to, že se žádnému ze zaměstnanců nic nestalo a i hřebec vypadá, že se z události zotaví bez následků,“ shrnuje závěrem ředitel jihlavské zoo Jan Vašák.

Pro mladého hřebce to už druhý incident. První pokus přepravit ho z Německa do České republiky totiž před pár dny skončil už v Duisburgu, kde rozkopal přepravní box tak, že se musel ředitel jihlavské zoo vrátit s nepořízenou.

Foto Zoo Jihlava | Zdroj Zoo Jihlava

Štítky Zoo Jihlava, zebra, zranění, odchyt, Duisburg, zoologická zahrada, anestezie

Po jihlavské zoo zmateně pobíhal samec zebry. Než byl odchycen, způsobil si několik řezných ran | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.