Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

FOTO: Policisté z Třebíče hromadně darovali krev a plazmu. Chtějí být vzorem pro ostatní

Už popáté se policisté z Třebíče rozhodli pomoct těm, kteří to potřebují. A to tím, že šli hromadně darovat krev i plazmu. Strážci zákona nejcennější tekutinu darují dvakrát do roka. Tímto dobrým skutkem chtějí nejen pomáhat, ale zároveň být i vzorem pro ostatní, kteří se k darování krve třeba zatím neodhodlali.

Minulý týden se sešlo na odběrovém středisku transfuzního oddělení třebíčské nemocnice celkem devatenáct policistů a policistek, dva z nich darovali nejcennější tekutinu poprvé.

„V převážné většině se jednalo o odběr krve, ve čtyřech případech byla darována plazma. Od časných ranních hodin přicházeli na odběrové středisko policisté obvodních oddělení, dopravního inspektorátu a služby kriminální policie a vyšetřování. Mnozí z nich patří mezi pravidelné dárce krve, kteří již byli za množství odběrů v minulosti i oceněni,“ uvedla Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Policisté patří stejně jako zdravotnická záchranná služba a hasiči mezi složky integrovaného záchranného systému. Často všechny tři složky zasahují a pomáhají v situacích, kdy jsou zraněni lidé. „Cílem všech složek integrovaného záchranného systému je vždy zajistit zraněným co nejrychlejší a nejefektivnější pomoc. Smyslem akcí spojených s hromadným darováním krve a plazmy je snaha policistů tuto pomoc zraněným a nemocným lidem ještě posunout,“ dodal jeden z hlavních organizátorů Libor Matoušek, zástupce vedoucího obvodního oddělení Třebíč.

Foto Policie ČR

Štítky krev, plazma, policie, dárce, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Policisté z Třebíče hromadně darovali krev a plazmu. Chtějí být vzorem pro ostatní | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.