Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policisté v Jihlavě zachránili život podchlazenému muži, který ležel na ulici a nedýchal

Ve správnou chvíli na správném místě byli ve čtvrtek 29. listopadu po 23. hodině jihlavští policisté. Svým rychlým a profesionálním jednáním totiž zachránili život muži, který bezvládně ležel na ulici. Přestal dýchat a bylo nutné provést okamžitou resuscitaci.

„Ve čtvrtek 29. listopadu si hlídka po jedenácté hodině večer všimla, že na ulici Brtnická leží na chodníku u zastávky městské hromadné dopravy člověk. Policisté šli ihned zjistit stav osoby. Jednalo se o muže, který nekomunikoval a byl vzhledem k velmi chladnému počasí podchlazený. Policisté mu okamžitě poskytli nezbytnou pomoc, přenesli ho na chráněné místo a ve stabilizované poloze položili na přikrývku, dále přivolali zdravotnickou záchrannou službu a kontrolovali jeho životní funkce,“ líčí zásah Jana Kroutilová, mluvčí policistů.  

Šedesátiletý muž náhle upadl do bezvědomí a přestal dýchat, policisté ihned zahájili jeho resuscitaci. Po chvíli muž začal opět dýchat, policisté ho otočili do stabilizované polohy a následně ho převzali do péče přivolaní zdravotníci, kteří silně podchlazeného muže odvezli do jihlavské nemocnice. „Policisté u něho provedli dechovou zkoušku, při které muži naměřili hodnotu 2,66 promile alkoholu,“ doplnila závěrem Jana Kroutilová.  

Štítky policie, záchrana, resuscitace, Jihlava, Lékárenský komplex Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté v Jihlavě zachránili život podchlazenému muži, který ležel na ulici a nedýchal | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.