Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Vedení Jihlavy navrhne stavbu zimního stadionu na místě stávajícího. Nejdříve bude za čtyři roky

Mnoho let omílané téma Horáckého zimního stadionu dostává reálnější obrysy. Přestože minulé vedení města Jihlavy prověřovalo možnosti stavby nové multifunkční haly na kraji města, to současné dává přednost stavbě na místě nynějšího "zimáku".

O způsobu oprav stadionu, stavbě nové haly na jeho místě v centru nebo na kraji města debatují jihlavští zastupitelé řadu let. Vážným problémem jihlavského zimího stadionu je mimo jiné technický stav zastřešení. Podle posledního statického posudku s nynějším zastřešením může být sportoviště v provozu maximálně do sezóny 2019/2020.

„V tuto chvíli je to tak, že chceme stavět na stávajícím místě, chceme stavět novou halu,“ prohlásila primátorka Karolína Koubová. Rozhodnutí podle ní padlo na základě práce skupiny, v níž mají zástupce všechny koaliční strany. Jde o investici s předpokládanými náklady do 750 milionů korun.

Minulé jihlavské vedení chtělo střechu starého stadionu vyměnit a pak sportoviště postupně opravovat. Kvůli urychlení chtělo letos opravu střechy zadat firmě, která ji zajistí včetně potřebných projektů, ale o zakázku se nikdo nepřihlásil. Na výměnu střechy by tak mohlo dojít nejdříve v roce 2020.

„Vzhledem k času, který uběhl a nic se neudělalo, nemáme v tuto chvíli vlastně žádné správné řešení,“ řekla dnes Koubová. Varianta, již teď vybrala pracovní skupina, je podle ní nejlevnější a nejméně časově náročná.

„V optimálním případě by nový stadion bylo možné postavit do čtyř nebo 4,5 roku,“ uvedl náměstek primátorky Petr Laštovička. Úspěchem podle něj bude už to, když se projekt posune do podoby projektové dokumentace, aby na něj mohlo město žádat o finanční spoluúčast kraj nebo stát.

Zdroj ČTK

Štítky Jihlava, Horácký zimní stadion, stavba, rekonstrukce, Karolína Koubová, střecha, zimní stadion

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vedení Jihlavy navrhne stavbu zimního stadionu na místě stávajícího. Nejdříve bude za čtyři roky | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.