Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Udělejme dětem na válečné Ukrajině hezčí Vánoce. Potěší je třeba darovaná hračka

Vánoce jsou již opravdu za dveřmi. Pro všechny ale nemusí být těmi nejkrásnějšími svátky v roce. Třeba v Doněcké oblasti Ukrajiny, která je od nás vzdálená jen dva tisíce kilometrů a kde od roku 2014, kdy začaly boje na Ukrajině, se nepřestalo střílet.

Lidé zde jsou traumatizováni očitými zážitky válečného konfliktu. V bezprostřední blízkosti bojové linie nebo přímo na ní bydlí mnoho rodin s dětmi, které nemají kam jít. Nezbývá jim nic jiného, než v nebezpečných podmínkách zůstat. Tady i o Vánocích budou lidé prožívat strach o svůj život a také o život svých dětí a těch nejbližších.

Hračky nové i zánovní 

A právě pro děti organizuje Diecézní charita ostravsko - opavská společně se Střediskem humanitární pomoci a rozvojové spolupráce Mikulášskou nadílku, do které se může zapojit každý. Způsobů, jak rodinám na Ukrajině pomoci, je hned několik. Třeba stačí na sběrné místo donést hračku pro děti, to je možné do 6. prosince. Po tomto termínu budou všechny nasbírané hračky převezeny na východní Ukrajinu a rozdány dětem, které je nejvíce potřebují. A třeba jim alespoň trošku pomohou připomenout, že jsou Vánoce. 

Organizátoři sbírky uvítají hračky úplně nové, ale i použité. Ty by však neměly být poškozené. „Sběr hraček v naší škole bude probíhat do čtvrtka 6. prosince 2018. Budu moc ráda, když spolu s námi pomůžete dětem ve válečném konfliktu udělat Vánoce trochu veselejší,“ vyjádřila se s prosbou Marta Kozdas, ředitelka ZŠ a MŠ Cejle.

Druhou možností, jak pomoci, je splnění konkrétního přání konkrétnímu dítěti na tomto odkazu. Jednotlivé dárky je třeba mít na Středisku humanitární pomoci a rozvojové spolupráce do 14. prosince, aby dárky stihli přepravit na Ukrajinu.

Pokud byste rádi přispěli libovolnou finanční částkou, tak i to je možné. Číslo transparentního účtu je: 2800779701/2010 s variabilním symbolem 999. „Za vybrané finanční prostředky nakoupíme dárky na Ukrajině a předáme je dětem. Finanční dary můžete zaslat do 19. prosince,“ informují na svém webu organizátoři Mikulášské sbírky.

Foto Diecézní charita ostravsko - opavská

Štítky Ukrajina, pomoc, sbírka, hračky, Vánoce, hračka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Udělejme dětem na válečné Ukrajině hezčí Vánoce. Potěší je třeba darovaná hračka | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.