Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihlava si připomene 17. listopad lampionovým průvodem, setkáním u Klíčů i podvečerním koncertem

Dnes si připomínáme výročí sametové revoluce a mezinárodní den studentstva. Události 17. listopadu, které se v naší zemi odehrály v roce 1989, si připomene také krajské město, a to hned třemi akcemi.

Už ve 14 hodin proběhne připomínka 17. listopadu v areálu Český mlýn u Klíčů. Na Sametově revolučním setkání pozdraví přítomné sám Karel Kramář, první premiér Československé republiky. Potom se se svým soubojem rýmů představí divadlo Voko (v hlavních rolích Vojtěch Šoula a Jakub Kos), následovat bude František Tichý se svým zamyšlením. Akci pořádá spolek o navrácení sochy TGM do Jihlavy.

O tři hodiny později začne na Masarykově náměstí průvod s lampiony. Vychází v symbolických 17 hodin z náměstí, úvodní zdravici pronese primátorka Karolína Koubová. Atmosféru doplní ohňová show skupiny Novus Origo, lampiony bude možné zakoupit na místě. Trasa je dlouhá necelé dva kilometry a je vhodná i pro jízdu s kočárkem.

Lidé jsou zváni také na orchestrální koncert s názvem Den boje za svobodu a demokracii. Pořádá ho jihlavská základní umělecká škola a se svým hudebním programem na něm vystoupí Pěvecké sdružení Campanula a JSPS Melodie. Konat se bude v DKO a začátek je naplánován na 18. hodinu.

Foto Lenka Dvořáková

Štítky 17. listopad, Sametová revoluce, lampion, Klíče, koncert, Jihlava, Mezinárodní den studentstva, Karel Kramář, František Tichý, Karolína Koubová, Československo, Den boje za svobodu a demokracii a Mezinárodní den studentstva, divadlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava si připomene 17. listopad lampionovým průvodem, setkáním u Klíčů i podvečerním koncertem | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.