Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihlava si 17. listopad připomene setkáním u Klíčů nebo lampionovým průvodem

Na oslavy 17. listopadu nezapomnělo ani město Jihlava. Na sobotu je připraveno hned několik akcí, během kterých se toto výročí zavzpomíná. Už po obědě dojde k Sametově revolučnímu setkání u Klíčů, navečer je naplánován tradiční průvod s lampiony.

Jeho pořadatelem je samotné statutární město Jihlava. 1,7 kilometru dlouhý Sametový průvod s lampiony osvětlí centrum krajského města a zavzpomíná na rok 1989. Kromě rozsvícených lampionů nebude chybět doprovodný program, opět zazáří ohňová show v podání skupiny Novus Origo.

Sametový průvod s lampiony začíná 17. listopadu od 17 hodin na Masarykově náměstí, na jeho konci čeká účastníky dorbné občerstvení před kavárnou Muzeum. Kdo si s sebou lampion nepřinese, nemusí smutnit, dá se sehnat i na místě.

Už o tři hodiny dříve, tedy ve 14 hodin, proběhne připomínka 17. listopadu v areálu Český mlýn u Klíčů. Na Sametově revolučním setkání pozdraví přítomné sám Karel Kramář, první premiér Československé republiky. Potom se se svým soubojem rýmů představí divadlo Voko (v hlavních rolích Vojtěch Šoula a Jakub Kos), následovat bude František Tichý se svým zamyšlením. Akci pořádá spolek o navrácení sochy TGM do Jihlavy.
 

 

 

 

 

 

Foto Facebook / Sametový průvod s lampiony

Štítky 17. listopad, lampiony, průvod, samet, lampion, Jihlava, Karel Kramář, František Tichý, Československo

Jihlava si 17. listopad připomene setkáním u Klíčů nebo lampionovým průvodem | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.