Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Bezdomovci opět budou moct využít noclehárnu v Jihlavě. Otevřeno má mít i na vánoční svátky

Také v tomto roce zahájí 1. prosince svůj provoz noclehárna v Jihlavě, v lokalitě „Na Havaji“, poblíž ústředního hřbitova. V současné době je jedinou na Vysočině, do budoucna se další plánuje ve Žďáru nad Sázavou. Přijme dospělé muže i ženy, zájem lidí bez domova se očekává zejména v mrazivých dnech.

V noclehárně v krajském městě může přespat člověk bez střechy nad hlavou, kterému bylo 18 let a je buď střízlivý, případně pod vlivem alkoholu, ale nesmí nadýchat více než 0,8 promile a musí být ve stavu, kdy jeho chování nenaruší poskytování služby. Při „registraci“ se také zájemce musí prokázat dokladem totožnosti.

Celková kapacita noclehárny v Jihlavě je 19 lůžek. V jednom pokoji je k dispozici 14 lůžek na dvouposchoďových postelích a pět lůžek je ve druhém pokoji, kde se spí na dřevěných paletách s matracemi.

Součástí budovy je také jedno sociální zařízení s WC, sprchou a umyvadlem, další mobilní toaleta je na zahradě. V kuchyni se nachází pračka. V kanceláři, kde má své zázemí personál noclehárny, se nachází sušička na prádlo.

Denně od 19:00 do 7:00

V zařízení jsou služby poskytovány ambulantně, a to každý den od večerní 19. hodiny do ranní 7. hodiny.  V noclehárně je přítomný personál. „Aktuálně velmi potřebujeme pracovníky na noční směnu, nejlépe na jednu noc v týdnu pravidelně každý týden,“ sdělil prosbu David Chlupáček, ředitel Střediska křesťanské pomoci, které má zařízení na starosti.

Zařízení bude bezdomovcům k dispozici od začátku prosince do konce dubna. „Plánujeme, že budeme fungovat i během vánočních svátků,“ dodal závěrem David Chlupáček.  

Foto pixabay.com

Štítky bezdomovec, noclehárna, mráz, Jihlava, Vánoce, Havaj, Kraj Vysočina, Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezdomovci opět budou moct využít noclehárnu v Jihlavě. Otevřeno má mít i na vánoční svátky | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.