Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Vánoční strom se v Jihlavě rozsvítí 2. prosince. Dnes se začne rozvěšovat výzdoba v ulicích

Služby města Jihlavy (SMJ) začnou dnes odpoledne s instalací vánoční výzdoby v ulicích města. Jestli fungují, se testuje nejen při montáži, ale už i v dílnách SMJ. Také letos se na náměstí rozzáří vánoční stromeček, stejně jako lípy kolem Morového sloupu. Na Nový rok nebude chybět ohňostroj.

Vánoční převěsy v ulicích budou mít bílou barvu. „Na vánoční strom se zavěsí světelné ledové rampouchy, bíložluté světelné řetězy a vánoční kouličky různých velikostí, které jsou laděné do červenostříbrné barvy. Strom se bude na Masarykově náměstí stavět a zdobit 27. listopadu,“ upřesnil Martin Málek, mluvčí SMJ.

Řetězy, které jsou již rozvěšené na lípách kolem morového sloupu, budou opět svítit po celé vánoční období. Na lípách zůstávají celoročně zavěšeny z důvodu šetrnosti k přírodě. V největší míře může docházet k potencionálnímu poškození lip právě při montáži, kdy se řetězy zavěšují.

Na Masarykově náměstí si budeme během letošního adventu zakoupit nejrůznější vánoční zboží, své místo zde najde hned 18 dřevených prodejních stánků.

Ohňostroj na Nový rok 

„Rozvěšování vánočních ozdob v ulicích města Jihlavy potrvá do 30. listopadu. V sobotu 1. prosince provedou SMJ zkušební rozsvícení celé vánoční výzdoby. Velký vánoční strom se slavnostně rozsvítí společně s vánoční výzdobou, a to první adventní neděli dne 2. prosince v 16: 45 hodin na Masarykově náměstí. Ještě před jeho rozsvícením navezou SMJ odpadové nádoby a následně po akci uklidí náměstí,“ popsal Málek.

 Vánoční stánky budou z Masarykova náměstí odvezeny ještě před Štědrým dnem – 23. prosince. Ohňostroj bude na Nový rok v 17:30 hodin. „Vánoční výzdoba definitivně zhasne na Tři krále. V pondělí 7. ledna 2019 se začne s jejím postupným odstraňováním, a to včetně vánočního stromu,“ uzavírá mluvčí SMJ.

Foto Lenka Dvořáková

Štítky Vánoce, výzdoba, ozdoby, strom, náměstí, vánoční stromek, Jihlava, vánoční ozdoby, lípa, nový rok, Martin Málek, morový sloup, advent, Štědrý den, Tři králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoční strom se v Jihlavě rozsvítí 2. prosince. Dnes se začne rozvěšovat výzdoba v ulicích | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.