Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Oprava schodů na zastávce Brtnická Na Slunci? V dohledné době není v plánu, zní z radnice

Možná jste si jich také všimli, po cestě do práce nebo do školy. Stejně jako čtenářka Anna, která je často užívá a podle ní by si zasloužily co nejrychlejší opravu. O čem je řeč? O schodech mezi Znojemskou a Brtnickou ulicí, poblíž zastávky MHD. Podle zmíněné čtenářky je denně využívají desítky chodců a všichni, co tam chodí, tak nadávají, ale to je všechno. Tím se to prý nespraví.

S dotazem, zda se budou schody v dohledné době opravovat, jsme se proto obrátili na jihlavský magistrát. „Na veřejných komunikacích v Jihlavě jsou desítky míst, kde jsou schody, které potřebují opravit. Odbor dopravy se je snaží renovovat plošně, avšak preferuje místa, kde je frekvence chodců četnější. Město Jihlava tedy neplánuje zmíněné schodiště v dohledné době opravovat, jelikož se zaměřuje na schodiště a chodníky, kde je frekvence chodců četnější,“ vyjádřila se za tiskové oddělení jihlavské radnice Aneta Hrdličková.

Ještě dále doplnila, že lidé mají možnost zmíněné schodiště bezbariérově obejít.

„Rozhodně by si schodiště opravu zasloužilo. Je to tak na zlomení nohy. A to nechci vidět, jak je budu skoro každý den šplhat dolů v zimě,“ vyjádřil se starší muž, který si nepřál být jmenován. Podle jeho slov tudy chodí skoro každý den. A rozhodně zmíněné schodiště nehodlá bezbariérově obcházet.

Na zmiňované zastávce zastavují trolejbusové linky A, B, C, F a N, autobusy 31 a 32 a dále pak "modré" autobusy směřující na Brtnici. 

Foto Mapy.cz, čtenářka Jihlavské Drbny

Štítky schody, oprava, zastávka, radnice, schodiště, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava schodů na zastávce Brtnická Na Slunci? V dohledné době není v plánu, zní z radnice | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.