Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihlavané se mohou zapojit do Národní potravinové sbírky. Letos pomůže hlavně matkám samoživitelkám

Již pošesté budou moci lidé ukázat dobré srdce a obdarovat potřebné v Národní potravinové sbírce, která se koná v sobotu 10. listopadu na mnoha místech v republice. Na kontaktních místech však nebudou vítány jen trvanlivé potraviny, ale například také drogistické potřeby.

Národní potravinová sbírka vyzývá k darování trvanlivých potravin a drogerie těm, kterým se nedostává. Lidem, kteří se nacházejí v nelehké životní situaci a nevycházejí s příjmy při nákupu běžných potravin a drogistických potřeb. Letos budě většina vybraných potravin a drogerie věnována matkám samoživitelkám v tíživé finanční situaci.

„Celý den od osmi hodin od rána do pěti do večera mohou lidé potraviny a drogerii nosit přímo do redakce Českého rozhlasu Vysočina na Masarykově náměstí v Jihlavě,“ přibližuje průběh sbírky manažerka komunikace Hana Marhanová. „Vše, co vybereme, důkladně roztřídíme a předáme pobočce Potravinové banky, která se v Kraji Vysočina nachází v Ledči nad Sázavou.“

Lidé mohou nosit trvanlivé potraviny jako např. těstoviny, luštěniny, konzervy všeho druhu, koření, rýži, čaj, kávu, cukr, sůl, dětské výživy, sušenky, cereálie, prací prášky, dětské pleny, sprchové gely, tělová mléka, atd. Kompletní seznam na www.potravinypomahaji.cz.

Termín a adresa sběrného místa:

Sobota 10. listopadu 2018. 8.00 – 17.00 hodin

Český rozhlas Vysočina

Masarykovo náměstí 42, Jihlava

Foto potravinypomahaji.cz | Zdroj Český rozhlas

Štítky potraviny, sbírka, jídlo, Jihlava, Český rozhlas Region (Vysočina), Kraj Vysočina, Ledeč nad Sázavou

Jihlavané se mohou zapojit do Národní potravinové sbírky. Letos pomůže hlavně matkám samoživitelkám | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.