Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Svatý Martin přiveze do Jihlavy skoro dva tisíce rohlíčků. Dopravní podnik posílí spoje

Také letos se Jihlava neobejde bez hojně navštěvovaného svatomartinského průvodu. Tentokrát svátek svatého Martina vychází na nadcházející neděli. Akce se dotkne také cestování městskou hromadnou dopravou.

„Dopravní podnik města Jihlavy bude i v letošním roce přidávat posilové spoje,“ potvrdil redakci Martin Kukla, mluvčí jihlavské radnice. Během průvodu, který vychází v 17 hodin od Brány Matky Boží, by měl být na krátkou dobu přerušen provoz na Masarykově náměstí, což může způsobit menší zpoždění spojů hromadné dopravy. Kukla dále uvedl, že se další omezení v dopravě neplánují.

Svatý Martin si s početnou družinou připravil pro návštěvníky třicet tisíc zlaťáků a 1 800 ořechových a makových rohlíčků na rozdávání.  Samozřejmostí bude svatomartinský jarmark, který Masarykovo náměstí provoní svařeným vínem, punčem a dalšími dobrotami už od 14 hodin.  Nebude chybět ani ohňostroj, který zabarví nebe nad náměstím kolem 18. hodiny.

 „Pak si lidé mohou poslechnout koncert Františka Nedvěda a skupiny Tie Break,“ přiblížila Alena Zápotočná, referentka odboru školství, kultury a tělovýchovy jihlavského magistrátu. Kulturní program bude pro návštěvníky připraven již před průvodem, kdy k poslechu zahraje například harmonikář Jiří Hilčer nebo skupina Umí hovno, vystoupí také taneční skupina Hotch-Potch.

Oslavy svatého Martina se poté přesunou do Divadelního klubu Horáckého divadla, kde se uskuteční jazzový večer, vystoupí zde uskupení Krystyna Durys Quartet z Gdaňska. „Krystyna je polská swingová a jazzová zpěvačka, inspirována především dílem královny jazzu Elly Fitzgerald,“ doplnila Alena Zápotočná. 

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky svatý Martin, průvod, MHD, DPMJ, doprava, ohňostroj, Jihlava, Martin Kukla, dopravní společnost, František Nedvěd, Ella Fitzgeraldová, Jiřina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Svatý Martin přiveze do Jihlavy skoro dva tisíce rohlíčků. Dopravní podnik posílí spoje | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.