Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Z Masarykova náměstí zmizeli trhovci se svým zbožím. Prodávali přesně osm měsíců

Na jihlavském Masarykově náměstí skončil prodej v tržnici. Byl zahájen 3. dubna, lidé tedy mohli nakupovat celých osm měsíců. Služby města Jihlavy (SMJ), které tržnici provozují, v těchto dnech odvážejí prodejní pulty. Zimu přečkají ve skladu v Pístově.

„Trhovci mohli během sezony prodávat zemědělské produkty, květiny, potraviny, řemeslné a rukodělné výrobky. Denní pronájem na tržnici byl stanoven na 200 korun. Zájem trhovců o prodejní místa, tak jako každý rok, úzce souvisel s aktuálním počasím. Trhovci již od začátku dubna prodávali kytky řezané, ale i v květináčích, sazenice salátu, paprik, okurek a další produkty. Prodávaný sortiment se většinou týkal sezónních hospodářských přebytků. V letních měsících se jednalo především o ovoce a zeleninu,“ popsal Martin Málek, mluvčí SMJ.

Zázemí tržnice tvořil určený prostor na náměstí, který nebyl oplocen a nebylo možné ho na noc zamknout. Trhovci měli k dispozici veřejné wc, užívat ho mohli bezplatně. V místě prodeje byla také mobilní umývárna pro prodávající, která zároveň sloužila i pro nakupující, takže ti měli možnost si třeba opláchnout zakoupené zboží.

„Dalším zázemím byl dřevěný stánek správce tržnice, který zde řídil prodej, vybíral poplatky a kontroloval oprávnění i podmínky prodeje. Tržnice byla také vybavena kontrolní váhou na převážení koupeného zboží. Trhovcům SMJ nad pulty postavily altány, které pokryly vždy dva stoly naráz. Na tržnici se také umístil kontejner na komunální odpad, papír, plasty a bioodpad. Vyhrazené místa pro parkování aut trhovců, byla na ulici Mrštíkova (parkovišti za Snahou),“ doplnil na závěr Málek.

Trhovci by se na Masarykovo náměstí měli vrátit zase na jaře příštího roku.

Foto Lenka Dvořáková

Štítky trhovci, tržnice, prodej, náměstí, Jihlava, Martin Málek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Masarykova náměstí zmizeli trhovci se svým zbožím. Prodávali přesně osm měsíců | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.