Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Studenti navrhnou nový Špalíček. První nápady budou k vidění zítra na jihlavské radnici

Dříve Prior, teď již několik měsíců Obchodní dům Jihlava. Touto roky skloňovanou budovou na jihlavském Masarykově náměstí se v zimním semestru zabývají studenti z ateliéru architektury A1 na pražské UMPRUM. Studenti architektury se zamýšlí nad tím, jak bez ohledu na stávající pozici obchodního domu navrhnout nové řešení, které bude definovat prostor celého náměstí.

„O úloze a budoucnosti Obchodního domu Jihlava se dlouhodobě se debatuje, v letošním roce například proběhla soutěž o návrh revitalizace Masarykova náměstí, ve které se soutěžící zabývali zejména řešením veřejného prostoru, ale také možným propojením obchodního domu s náměstím,“ uvedla koordinátorka projektu revitalizace Masarykova náměstí Tereza Kafková.

Budova obchodního domu byla postavena v roce 1983 po demolici středověkých domů vytvářejících na náměstí špalíček. Městu může práce mladých architektů přinést svěží pohled, veřejné prezentace a výsledné práce mohou být prostorem pro diskuzi o dalším směřování.

„První nápady studentů bude možné vidět na veřejné prezentaci v úterý 6. listopadu od 17:00 v zasedací místnosti Zastupitelstva města Jihlavy v přízemí jihlavské radnice,“ zve za tiskové oddělení jihlavské radnice Aneta Hrdličková.

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky Prior, Špalíček, obchodní dům, návrh, student, UMPRUM, radnice, Jihlava, Vysoká škola uměleckoprůmyslová v Praze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studenti navrhnou nový Špalíček. První nápady budou k vidění zítra na jihlavské radnici | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.