Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

FOTO: Silný vítr vyvrátil vrbu v Parku Gustava Mahlera. Bude nahrazena novým kusem

Silný vítr se v noci na dnešek nevyhnul ani krajskému městu, dle informací Českého hydrometeorologického ústavu mohl dosahovat rychlosti až 90 km/h. Nápor větru bohužel nevydržela vrba v Parku Gustava Mahlera.

„Oproti ostatním stromům v parku měla na sobě vrba stále dost listí a vítr se měl do čeho opřít. Spolu s podmáčenou půdou kvůli předchozím deštivým dnům to vedlo k vyvrácení stromu. Jsme rádi, že se hlavně nikomu nic nestalo a během příštího roku vysadíme v parku strom nový,“ uvedla vedoucí odboru životního prostředí Katarína Ruschková.

Značnou škodu vítr napáchal také v jihlavských lesech. Správa městských lesů, s.r.o. předběžně odhaduje škody na několik stovek kubíků dřeva v polomech či vývratech. „Pracovníci firmy budou dnes celý den rozsah škod mapovat a vyhodnocovat. Jisté ale je, že v lesích města Jihlavy letos větší škody než vítr napáchal kůrovec,“ uvedl Martin Kukla, mluvčí jihlavské radnice.

Další újmu v důsledku silného větru město neutrpělo.

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky vítr, vrba, park Gustava Mahlera, počasí, Gustav Mahler, vichřice, Český hydrometeorologický ústav, les, Martin Kukla, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Silný vítr vyvrátil vrbu v Parku Gustava Mahlera. Bude nahrazena novým kusem | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.