Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jihlava již podruhé veřejně obhajovala naplňování udržitelného rozvoje

Již podruhé se v Gotickém sále jihlavské radnice uskutečnila obhajoba auditu v tématech udržitelného rozvoje. Město před experty z Pracovní skupiny místní Agendy 21 (MA21) při Radě vlády pro udržitelný rozvoj prezentovalo projekty z deseti oblastí udržitelného rozvoje.

„V loňském roce Jihlava obhajovala rozpracované projekty v rámci místní Agendy, které vykonává posledních deset let, kdy je jí členem. Letos mělo město možnost ukázat, jak doporučení expertů od minulé obhajoby splňuje,“ přiblížila koordinátorka Projektu Zdravé město Jihlava a místní Agendy 21 Soňa Krátká.

Rozhodnutí o Obhájení auditu udržitelného rozvoje se město Jihlava dozví až po rozhodnutí expertů během letošního prosince. Za expertní tým se obhajoby zúčastnili například Marie Petrová, vrchní ministerský rada na Ministerstvu životního prostředí, Jiří Burel, člen Pracovní skupiny MA21 za Ministerstvo průmyslu a obchodu nebo Jana Lick Řehořová z Ministerstva pro místní rozvoj.

„Obhajovat je vždy těžší než získat. S tímto respektem, a to i s ohledem na kvality a zkušenosti poroty, jsme šli po roce do veřejné obhajoby. Nutno podotknout, že i s jistou dávkou zkušeností a zdravého sebevědomí. Velmi mě potěšilo, že i tak závažné věci s každodenním dosahem do života občana lze projednávat v tvůrčí a příjemné atmosféře,“ sdělil náměstek primátora Jaromír Kalina.

Tisková zpráva | Foto Lenka Dvořáková

Štítky obhajoba, prezentace, radnice, Jihlava, projekt, Rada vlády pro udržitelný rozvoj, Marie Petrová, Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky, Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky, Agenda 21, Jaromír Kalina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava již podruhé veřejně obhajovala naplňování udržitelného rozvoje | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.