Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

FOTO: Žáci jihlavských škol si na Heulose vyzkoušeli branný běh. Na jaře již i pro veřejnost

V úterý dopoledne měli někteří osmáci a deváťáci zajímavé zpestření "vyučování". Místo sezení v lavicích se totiž tito žáci jihlavských škol účastnili nultého ročníku branného běhu, který probíhal v kulisách lesoparku Heulos.

Přestože se Branný běh Jihlava odehrával za větrného a chladného počasí, účastnilo se ho 21 čtyřčlenných družstev osmých a devátých tříd z jihlavských základních škol. Žáci se s ním popasovali velice dobře, vítězným družstvem se nakonec stali žáci ze ZŠ Nad Plovárnou.

„Bylo vidět, že všechny celý závod hodně bavil,“ pochvaluje si Lukáš Váca, zástupce ředitele školy Trivis Jihlava, která akci spoluopořádala. Dále to bylo město Jihlavy pod záštitou svého primátora, nemalý podíl si dále připsala Městská policie Jihlava, Besip a Oblastní spolek Českého červeného kříže Jihlava.

Závod se skládal z orientačního běhu na 2,5 km, střelby z plynové zbraně, nechyběla však ani pomoc raněnému, fyzická a dopravní znalost a hod granátem v plynové masce.

Díky pěknému úspěchu nultého ročníku by se na úterní branný běh mělo navázat . „Na jaře chceme připravit oficiální první ročník, který by byl již i pro jihlavskou veřejnost,“ naznačuje Lukáš Váca.

Foto Trivis Jihlava | Zdroj Trivis Jihlava

Štítky Jihlava, branný běh, nultý ročník, všestrannost, závod

FOTO: Žáci jihlavských škol si na Heulose vyzkoušeli branný běh. Na jaře již i pro veřejnost | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.