Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Policejní cela, výslech a originální vařič pervitinu. V Jihlavě zastavil protidrogový vlak

Na jihlavském hlavním vlakovém nádraží dnes ráno zastavil Protidrogový vlak. Je dlouhý 165 metrů a děti, mládež i dospělí se v šesti vagonech během interaktivního programu dozví o nebezpečí návykových látek.

Návštěvníci vlaku jsou interaktivním způsobem seznámeni s nebezpečnou realitou drog. Zblízka, intenzivně, ale bezpečně.

Lidé se během devadesátiminutového filmu seznámí s příběhem drogově závislých mladých lidí. Film je několikrát zastaven a děti a mládež odpovídají na několik otázek, které s příběhem úzce souvisí. U toho zároveň prochází šesti vagony, vše se chvíli odehrává v baru, ve vězení, u výslechu nebo ve squatu, který je plný odpadků a špinavého nábytku. K vidění je dokonce originální vařič na pervitin. Pro autentičnost je v místnosti velká zima.

„Během jednoho dne zvládneme vlakem a programem provést zhruba 450 návštěvníků, z toho zhruba 350 dětí,“ vyčíslil Pavel Tuma, autor celého projektu.

Dnes dopoledne byl vlak k dispozici školám, odpoledne se zdarma otevře široké veřejnosti, a to od 15 hodin. Pavel Tuma doporučuje rezervaci na telefonním čísle 774 724 757, protože je v ostatních městech o program velký zájem. Jihlavské nádraží vlak opustí po 18. hodině. „Po Vysočině se přesuneme na Moravu, konkrétně do Ivančic,“ doplnil Tuma.

Protidrogový vlak je první realizovaný projekt Nadačního fondu Nové Česko. Podpořil ho Kraj Vysočina a firma Bosch Diesel.

Foto Lenka Dvořáková

Štítky drogy, Protidrogový vlak, prevence, projekt, Jihlava, Kraj Vysočina, Robert Bosch GmbH, Česko

FOTO: Policejní cela, výslech a originální vařič pervitinu. V Jihlavě zastavil protidrogový vlak | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.